Wil je meer weten over het IFV? Kijk dan op onze website.
Het Instituut Fysieke Veiligheid: samen werken aan een veiliger Nederland.
- een 36-urige werkweek - een eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto salaris - een vakantie-uitkering van 8% van je bruto salaris - keuze mogelijkheden m.b.t. arbeidsvoorwaarden- flexibel werken- reiskostenvergoeding woon-werkverkeer of een OV-kaart
Wanneer je bij het IFV werkt dan ben je ambtenaar in de zin van de Ambtenarenwet, omdat het IFV een bij wet opgericht zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) is. Voor medewerkers geldt de regelgeving die is uitgewerkt in het Algemeen Rijksambtenarenreglement (ARAR) en het Bezoldigingsbesluit Burgerlijke Rijksambtenaren 1984 (BBRA '84). In het functieboek zijn de verschillende soorten functies bij het IFV beschreven.
De dagelijkse leiding van het IFV is in handen van een tweehoofdige directie, een algemeen directeur en een directeur bedrijfsvoering. Daarnaast kennen we verschillende onderdelen.
Bij dit onderdeel is verantwoordelijk voor de ondersteuning en advisering van het Veiligheidsberaad en Algemeen Bestuur van het IFV, de managementraden en de directie van het IFV.
De dienst Kennisontwikkeling en onderwijs (K&O) biedt de veiligheidsregio's actuele state-of-art kennis en modern onderwijs binnen het specifieke kennisdomein van de veiligheidsregio's. Hiertoe wordt, veelal in hechte samenwerking met andere kennisinstellingen en de veiligheidsregio's, kennis ontwikkeld, kennis gedeeld, kennis toegepast en kennis geëvalueerd. Lectoren, onderzoekers, onderwijskundigen en kennisexperts en docenten en trainers werken in gezamenlijkheid aan de te leveren diensten en producten. Deze dienst kent de volgende afdelingen:- Onderzoek en kennisdocumenten- Onderwijs- Onderwijskunde- Kennisplein- Bedrijfsbureau Kennisontwikkeling en onderwijs
Veiligheidsregio's hebben hun gezamenlijke ambitie op informatievoorziening verwoord in het bestuurlijk vastgestelde programma Informatievoorziening Veiligheidsregio's 2015-2020 (programma IV). Binnen de dienst IV worden ontwikkelprogramma's en -projecten uitgevoerd en bestaande voorzieningen en programma's beheerd. De dienst Informatievoorziening is ingericht met vier afdelingen: - Projecten en contracten- Ontwikkeling- Informatieservices- HDP
Het Facilitair dienstencentrum (FDC) bestaat uit een afdeling Ontwikkeling en realisatie en een afdeling Beheer en logistiek. Beide afdelingen vullen samen een deel van de wettelijke taken van het IFV in, die gericht zijn op verwerving, implementatie en instandhouding van materieel, en op uitrusting en aanvullende voorzieningen voor rampenbestrijding en crisisbeheersing. Het gaat daarbij om beheer van materieel, uitrusting en kleding, maar vooral ook om kennis over deze aandachtsgebieden, om dienstverlening en toegevoegde waarde leveren.
Het IFV kent de functie van Concerncontrol. De concerncontroller organiseert het planning- en controlproces van het IFV, adviseert gevraagd en ongevraagd het management, de directie en het bestuur van het IFV, en rapporteert aan de directie. De concerncontroller is op basis van het directiestatuut onafhankelijk in zijn adviserende en toetsende rol.
Het onafhankelijke Bureau toezicht, examinering en certificering (TEC) vervult grotendeels een wettelijke taak. Bureau TEC is verantwoordelijk voor de kwaliteitsborging van examinering en certificering die plaatsvindt onder verantwoordelijkheid van het IFV.
De stafafdelingen binnen het cluster Bedrijfsvoering dragen bij aan een gezonde en goed functionerende organisatie. Ze maken het mogelijk dat de lijnafdelingen het reguliere werk soepel en effectief kunnen uitvoeren. Het IFV kent de volgende stafafdelingen: